Nieuws

05 oktober ’18

TPSolar is maandag 1 oktober ’18 gestart met het plaatsen van 22.000 zonnepanelen op afvalstortplaats Transberg.  Het zonnepark aan de rivier Dordtsche Kil is 10 hectare groot en maakt gebruik van zonnepanelen met 72 zonnecellen. Het park in Zuid Holland wordt aan het einde van 2018 opgeleverd en wekt 7,5 megawatt op. Met de energie uit het park kunnen 2.100 huishoudens in Dordrecht worden voorzien van groene stroom.

05 juli ’18

De directie van TPSolar heeft in het bijzijn van wethouder Franko van Lankvelt van de gemeente Uden, zonnepark Hoogveld Uden officieel geopend. Het naast het vlliegveld Volkel gelegen zonnepark is met haar 12,4 Ha tot op heden het grootste van Noord- Brabant. Tijdens de opening was naast veel zakelijke relaties ook schaapsherder Dirk Geenen aanwezig. Het zonnepark krijgt door de 150 losgelaten schapen een dubbele gebruiksfunctie. Naast het opwekken van duurzame energie wordt de grond waarop het park is gebouwd door de schapen begraasd. Op het park met een totale oppervlakte van 12,4Ha staan 43.000 zonnepanelen. Dankzij de samenwerking met Powerpeers, dochter van Nuon Vattenfall, voorziet TPSolar 3.500 Udense huishoudens van duurzame energie. Kunstenares Genoveef Lukassen uit Uden onthulde tijdens de opening een kleine maquette van het kunstwerk dat later in origineel formaat bij de F-16-rotonde komt te staan. bron: Brabants Dagblad,  https://lnkd.in/eJQmcTE

14 maart ’18

TPSolar heeft op 14 maart vanuit het RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de bevestiging gekregen dat de subsidie voor het derde zonnepark van TPSolar in Lochem is toegekend. Het project in de provincie Gelderland heeft een oppervlakte van ongeveer 11 ha en een vermogen van 8,5 Mwp. Het park van ongeveer 25.000 zonnepanelen zal worden gebouwd op de voormalig vuilstort van Lochem. In de loop van 2019 zal het zonnepark duurzaam opgewekte stroom leveren aan 2.400 Lochemse huishoudens.

Unknown-1

12 maart ’18

TPSolar heeft in aanwezigheid van mevrouw Anne-Marie Spierings, gedelegeerde van de provincie Noord-Brabant, wethouder Matthie van Merwerode van de gemeente Uden en de directie van TPSolar, René Hendriks en Erik Wieffer op maandag 12 maart het startsein gegeven voor de bouw van zonnepark Hoogveld-Zuid in Uden. TPSolar is ontwikkelaar en bouwer van dit grootste zonnepark in Noord-Brabant dat 3.500 huishoudens voorziet van schone stroom.  Naar verwachting zal het zonnepark medio mei 2018 worden opgeleverd. Inwoners uit Uden kunnen door het samenwerkingsverband tussen TPSolar en Powerpeers groene stroom afnemen dat wordt opgewekt door het zonnepark.

19 februari ’18

Nuon heeft als integraal onderdeel van Vattenfall overeenkomsten gesloten met 3 zonneparken in Nederland voor de aankoop van groene stroom via zogenaamde power purchase agreements (PPA’s). Dit is onder andere het zonnepark in Uden.

Vattenfall heeft de ambitie om een portfolio van PPA’s op te bouwen. Bij het zonnepark  in Uden is de Nederlandse Vattenfall-dochter Powerpeers betrokken. De zonne-energie die uit het park komt wordt via het Powerpeers-platform gedeeld, zo kunnen de huishoudens in Uden gebruikmaken van zonne-energie uit de buurt. Dit project is gerealiseerd door TPSolar-Konzept in nauwe samenwerking met de gemeente Uden. Hier gaat het om 43.000 panelen, goed voor 12 megawattpiek.