Naast ons streven Nederland duurzamer te maken, op een ecologisch verantwoorde manier en met respect voor landschap en omgeving, nemen wij ook onze verantwoordelijkheid als het gaat om de levensduur van zonnepanelen.

Net als andere partijen die zonnepanelen in de markt zetten is ook TPSolar verantwoordelijk voor de inname en milieuvriendelijke verwerking van deze producten aan het einde van hun levensduur. De Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) helpt ons daarbij. Stichting ZRN zorgt voor een milieuvriendelijke recycling van zonne-energie producten. Zij demonteren kapotte zonnepanelen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat het verwerkte materiaal kan worden gebruikt om grondstoffen te creëren voor nieuwe panelen.

Selectie/keuze leveranciers

Ook onze selectie van leveranciers speelt een een rol in het minimaliseren van onze footprint. TPSolar kiest voor paneelmerken die hoog scoren op de ‘Solar Scorecard’ van Silicon Valley Toxics Coalition (SVTC). Hierin worden fabrikanten beoordeeld op tal van duurzaamheidsaspecten, zoals deelneming in een recyclingsysteem, transparantie over de uitstoot tijdens de productie, arbeidsomstandigheden, het gebruik van niet-zware metalen, besparing op gebruik van water en gebruik tin dat geen zogenaamde ‘conflict-mineralen’ bevat.

Steun aan Oxfam Novib

Naast onze bedrijfsmatige maatschappelijke verantwoording vinden wij het ook belangrijk ons steentje bij te dragen aan menselijke ontwikkeling. TPSolar is dan ook trots supporter van microfinanciering in het Ondernemers voor Ondernemers netwerk. Als bedrijvenambassadeur steunen wij beginnende ondernemers in Afrika en Azië met microfinanciering en trainingen. Een effectieve methode om een zelfstandig bestaan en toekomst op te bouwen. Zo geven wij als bedrijf kansen door aan anderen en dragen wij bij aan de ‘Global Goals for Sustainable Development’.