Vluchtoord (stortplaats)

Zonnepark Vluchtoord is het derde stortplaatsproject van TPSolar. De gesloten stortplaats aan de Vluchtoordweg is een gebied van ruim 10 hectare, gelegen aan de rand van de woonkern van Uden en industrieterrein Vluchtoord.

Inrichting
Doel van TPSolar is om de situatie voor de omgeving en omwonenden zoveel als mogelijk ongewijzigd te laten. Dat betekent dat het huidige groene aanzicht zoveel mogelijk gehandhaafd blijft en er daarnaast extra aandacht wordt besteed aan het verder beperken van ongewenst zicht op de installatie. Hiervoor heeft een landschapsarchitect een groenontwerp opgesteld.

Rekening houdend met de hellingshoeken van de taluds, de benodigde toegangswegen en faciliteiten voor nazorg en onderhoud, en de schaduwwerking van de heuvel en omringende begroeiing is een inrichtingsplan gemaakt waarin op verantwoorde wijze het maximale aantal zonnepanelen is gesitueerd. Het gaat hierbij om circa 13.700 panelen, met een opbrengst van ca. 6,9 MWp (voldoende voor ruim 1.900 huishoudens).

Nieuws
22 april 2020
“Uden geeft zegen aan groot zonnepark op oude vuilstort”

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/uden-geeft-zegen-aan-groot-zonnepark-op-oude-vuilstort~af71e63b/

Contact
Heeft u een opmerking, suggestie of vraag omtrent zonnepark Vluchtoord in Uden? Of zou u willen participeren in dit project?

Neem dan contact op met projectleider Charles van de Ven via charles.vandeven@TPSolar.nl.