Duurzame-energie special van RTL Z – ‘De Barometer’

Op 3 maart 2020 zijn Stephan Roijers en Erik Wieffer namens TPSolar geïnterviewd door het televisieprogramma ‘De Barometer’ van RTL Z. Het interview vond plaats bij ons zonnepark Armhoede op een voormalige vuilstort in Lochem. Roijers en Wieffer hebben voor de camera verteld wat het verhaal en aanpak van TPSolar is, hoe de ontwikkeling van een complex zonnepark eruitziet en hoe belangrijk het opwekken van zonne-energie is voor Nederland om de klimaatdoelstellingen te behalen.

De opnames zullen op zondag 19 april 2020 te zien zijn tijdens de duurzame-energie special van het RTL Z programma ‘De Barometer’. De bouw van het zonnepark in Lochem is recentelijk afgerond en is een perfect voorbeeld om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen, realiseren en bouwen van een zonnepark op een complexe locatie. De uitdagingen bij zo’n project op een voormalige vuilstortplaats, zoals bijvoorbeeld het bouwen op een helling, komen ook aan bod.

UPDATE 13-04-2020: Wegens het corona-virus wordt de aflevering bij de Barometer niet op de eerder gecommuniceerde zondag 19 april 2020 uitgezonden. Deze uitzending wordt minimaal een maand naar achteren verschoven.

UPDATE 11-05-2020: Op zondag 17 mei 2020 op 10:00 uur zal het item van TPSolar worden uitgezonden. De herhalingen zijn de daaropvolgende dinsdag 19 mei om 15:30 uur en zaterdag 23 mei om 16:00 uur.

UPDATE 25-05-2020: Op zondag 14 juni 2020 om 10.00 uur wordt het item van TPSolar nogmaals uitgezonden in de aflevering van het televisieprogramma “De Barometer Plus” op RTL Z. Op de daarop volgende dinsdag 16 juni om 15.30 uur en zaterdag 20 juni om 16.00 uur worden de herhalingen uitgezonden.

TPSolar - De Barometer - RTL Z
Erik en cameraploeg op zonnepark Armhoede